VIDEO: Prievidza zavádza elektronický dotačný systém. Aké výhody prinesie?

PRIEVIDZA – Žiadatelia o dotáciu z rozpočtu mesta Prievidza budú môcť po novom podávať svoje žiadosti cez elektronický dotačný systém. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí schválili nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN).

Prievidza Zmeny musia ešte odsúhlasiť mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní. Foto: Stanislav Vavro

Podľa slov vedúcej kancelárie primátorky mesta Prievidza Diany Dušekovej radnica bude poskytovať dotácie podľa nového elektronického grantového systému.

Videoreportáž: Mesto Prievidza zavádza elektronický dotačný systém. Zdroj: Stanislav Vavro

„Snažíme sa znížiť byrokratickú administračnú záťaž, aby to bolo prijateľnejšie pre prijímateľov dotácií,“ uviedla vedúca kancelárie.

Ako ďalej informovala, mesto sa rozhodlo rozdeliť grantový systém do piatich hlavných oblastí. Sú medzi nimi športoviská (dotácie na prevádzkovú činnosť), kultúrny život v meste, Zelenšia Prievidza, Športuj a ži zdravšie a Lepší život v Prievidzi, ktorý spája sociálnu oblasť so vzdelávaním.

„Momentálne spolupracujeme s dodávateľskou firmou, ktorá má za úlohu spustiť elektronický program a po doladení detailov ich zazmluvníme. Samozrejme, budeme informovať všetkých, aj predchádzajúcich prijímateľov dotácií, aký bude presný postup na podávanie, kde sa majú zaregistrovať a aký bude celý postup,“ spresnila Diana Dušeková.

Uzavrela, že registrácia na skúšobnej webovej stránke www.prievidza.egrant.sk je jednoduchá a výhodou je aj to, že žiadatelia sa budú môcť o dotáciu uchádzať z viacerých grantových programov.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok